top of page
Search
  • Writer's pictureRedactie

#102 Bijzonder hoogleraar Gabriël Anthonio: 'Verbinding essentieel bij het leiden van verandering'


De vraag die je volgens Gabriël Anthonio jezelf zou kunnen stellen: ben ik een beetje een aardige leider? Zou ik mezelf aannemen als er vandaag een vacature is op het project ‘Mijn eigen leven’?


'Het begint ermee dat je leert uitzoomen'

Voor aflevering 102 van de HR Podcast spraken Toine Al en Ruud Coumans met Gabriël Anthonio, bijzonder hoogleraar Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid aan de Rijksuniversiteit Groningen en associate partner bij de Galan Groep. Hij is auteur van bestsellers als Het Zwitsers zakmes van de leider en Stilstaan bij persoonlijk leiderschap.





Gabriel Anthonio is een van de docenten van de Collegereeks Cultuurverandering en gedrag van HR Academy in samenwerking met TIAS School for Business and Society. Tijdens zijn college over de rol van leiders in cultuurverandering legt hij uit waarom de mate van positieve impact die een leider heeft op cultuurverandering alles te maken heeft met de kwaliteit van het contact dat de leider heeft met de medewerkers. Aan de hand van theorie en praktijk doen de deelnemers inspiratie en inzichten op die behulpzaam zijn bij hun leiderschap en cultuurverandering. Zodat ze er direct en met plezier mee aan de slag kunnen.

10 views0 comments

Comments


bottom of page